Hasznos iratminták

Börtön áthelyezési kérelem minta

A börtön áthelyezési kérelem minta segítségével a börtönben tartózkodó fogvatartott kérelmezheti, hogy a kiszabott börtönbüntetését másik bv. intézetben töltse. A kérelem kizárólag mintaként szolgál. Mivel minden eset más és más a bv. átszállítási kérelem benyújtása előtt célszerű büntetőjogi ügyvéddel konzultálni.

Befogadó nyilatkozat

A befogadó nyilatkozat, valamint az eltartási nyilatkozat segítségével a letartóztatás előtt, vagy alatt álló személy igazolhatja, hogy a letartóztatás megszüntetése esetén lakóhelye, illetve eltartása biztosított. Az előbbi igazolása tehát a befogadó nyilatkozat segítségével történik, ami a bűnügyi felügyelet elrendelésének egyik fontos feltétele.

Börtön – bevonulás halasztási kérelem minta

A börtön halasztási kérelem minta segítségével a már kiszabott szabadságvesztés megkezdésének halasztását kérvényezheti. A börtön bevonulás halasztási kérelem minta csupán egy támpontot jelent. A gyakorlatban minden eset más, ezért szükséges büntetőjogi ügyvéd segítségét kérni.

Kapcsolattartói nyilatkozat minta

A Bv. kapcsolattartói nyilatkozat kitöltése után léphet leghamarabb kapcsolatba a fogvatartottal. Ezt célszerű már a bevonulás előtt kitölteni. A börtönben lévő személy postai úton, vagy az ügyvédjén keresztül tudja kiküldeni a hozzátartozónak, aki aláírás után visszaküldi a Bv. intézetbe.

Körözési lista – Police.hu

A körözési lista segítségével tájékozódhat, hogy kik szerepelni a listán. Szükség esetén eltűnt személyekre, körözött bűnőzökre, és tárgyakra is tud keresni. A körözési lista bűnözök esetében tartalmazza a körözés alapjául szolgáló bűncselekményt, illetve a körözést elrendelő szerv nevét is.

Munkáltatói szándéknyilatkozat minta

A munkáltató szándéknyilatkozat segítésével a letartóztatás alatt, vagy előtt álló személyek bizonyíthatják, hogy szabadlábra helyezésük esetén saját magukat eltartani képesek. Ennek egyik feltétele a munkáltatói szándéknyilatkozat csatolása. A befogadó nyilatkozat mellett, a szabadlábra helyezés egyik fontos feltétele.