Mikor szabadulhatok ki a legkorábban?

Mikor szabadulhatunk a legkorábban?

Az ítéletnek minden esetben rendelkeznie kell arról, hogy a szabadságvesztés letöltése után mikor bocsájtható valaki feltételesen szabadlábra, vagy a feltételes szabadlábra bocsájtás lehetőségéből ki van zárva.

A feltételes szabadlábra bocsájtásról a büntetésvégrehajtási bíró dönt, elsősorban az elítélt börtönben tanúsított magatartására figyelemmel. Fontos tudnia, hogy a feltételes szabadlábra bocsájtás egy lehetőség, a Bv. bíró dönthet úgy is, hogy a szabadlábra helyezés iránti kérelmet elutasítja, amivel szemben természetesen fellebbezésnek van helye. Továbbá lehetőség van ismételten is előterjeszteni azt.

Az ítélet rendelkezhet úgy is, hogy az elítélt feltételes szabadságra nem bocsájtható. Ebben az esetben az elítéltnek ítélet teljes tartalmát ki kell töltenie. Ez alól a kegyelmi eljárás lefolytatása, valamint fontos okból a büntetés félbeszakítása jelenthet kivételt.

Viszonylag új intézmény a reintegrációs őrizet, aminek alkalmazása esetén az elítélt bizonyos feltételek megléte esetén korábban szabadulhat. Erről részletesebben a következő kérdésben olvashat.

börtön kártérítés 2019. rab kártérítés, ügyvéd, kártérítés
kinglaw

Tapasztalt védő ügyvédre van szüksége? Forduljon hozzám.