Dr. Katona Csaba

büntetőjogi ügyvéd, büntető ügyvéd, büntetőjogász

Miért lettem büntetőjogi ügyvéd?

Dr. Katona Csaba büntetőjogi ügyvéd vagyok. Ügyvédjelöltként egy neves budapesti ügyvédi irodában tevékenykedtem. Itt megismerkedtem a jog szinte minden jelentősebb területével. Azonban már az egyetemi éveim alatt egyértelművé vált számomra, hogy elsősorban a büntetőjog az, amire szakosodni kívánok. A szakmában eltöltött közel 10 év megerősített a specializálódással kapcsolatos elhatározásomban, a gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy Ügyfeleimet kizárólag abban az esetben tudom professzionális szinten képviselni, ha meghatározott jogterülettel foglalkozom. Ennek következtében kizárólag büntetőjogi és munkajogi ügyekben látok el peres képviseletet is, hiszen

„ki szakmájának nem mestere hohérja annak.”

Hogyan szereztem meg a diplomámat?

Közel egy évet töltöttem ösztöndíjprogram keretében az ausztriai Karl Franzes Egyetem jogi, karán ahol megismerkedtem a nemzetközi büntetőjoggal, valamint az osztrák munkajog sajátosságaival is. A jogi doktori címet Cum Laude minősítéssel szereztem meg. A külföldi tanulmányaimnak köszönhetően angolul és németül folyékonyan beszélek. A jeles büntetőjogi, és a jó minősítésű munkajog szakvizsga után döntöttem úgy, hogy saját ügyvédi praxist hozok létre.

Miért szerettem volna büntetőjogi ügyvéd lenni?

Mint büntetőjogi ügyvéd számtalan kiemelt tárgyú súlyú ügyben védtem Ügyfeleimet a büntetőjog valamennyi területén. A védekezés struktúrájának kialakítása rendkívül összetett, kreatív és logikus gondolkodásmódot igényel, ami megunhatatlan kihívást jelent számomra. Egészen fiatalon már bűnügyi regényeket olvastam, és természetesen az ismert Kékfény bűnügyi sorozat valamennyi epizódját is láttam. Tudásomat folyamatosan fejlesztem a jogtár oldalon található legfrissebb jogestek elemzésével is. A szakmai publikációimat végigolvasva azt gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy számomra büntetőjogi ügyvédnek lenni nem csupán munka, hanem hivatás és életforma is egyben.

Milyen kihívásokat jelent számomra a munkajog?

A munkaügyi tanácsadás során egy gyakorlott munkajogi ügyvéd hasonlóan kreatív, és összehangolt munkát végez. Adott esetben ugyanis a munkaviszony jogellenes megszüntetése során a bizonyításnak mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló oldaláról kiemelkedő jelentősége van. További információkat és hasznos tartalmakat munkajog témában itt talál.

Miért válasszon engem?

Úgy gondolom a korábbi és jelenlegi Ügyfeleim véleménye hűen tükrözi az ügyvédi pálya iránti elhivatottságomat. Ügyfeleim véleményét itt olvashatja el. 

dr. Katona Csaba ügyvéd


Amennyiben kérdése van, hívjon bizalommal!

Képek az irodáról