Dr. Katona Csaba

büntetőjogi ügyvéd, büntető ügyvéd, munkajogász

Miért lettem büntető ügyvéd, illetve munkajogász?

Dr. Katona Csaba büntető ügyvéd, munkajogász vagyok. Ügyvédjelöltként a neves budapesti dr. Gerencsér András Ügyvédi Irodában tevékenykedtem. Itt megismerkedtem a jog szinte minden jelentősebb területével. Azonban már az egyetemi éveim alatt egyértelművé vált számomra, hogy elsősorban a büntetőjog, illetve a munkajog az, amire szakosodni kívánok.

Hogyan szereztem meg a diplomámat?

Több mint két évig voltam a Miskolci Egyetem büntetőjogi, illetve munkajogi karán demonstrátor, valamint közel egy évet töltöttem ösztöndíjprogram keretében az ausztriai Karl Franzes Egyetem jogi, karán ahol megismerkedtem a nemzetközi büntetőjoggal, valamint az osztrák munkajog sajátosságaival is. A jogi doktori címet Cum Laude minősítéssel szereztem meg. A külföldi tanulmányaimnak köszönhetően angolul és németül folyékonyan beszélek. A jeles büntetőjogi, és a jó minősítésű munkajog szakvizsga után döntöttem úgy, hogy saját ügyvédi praxist hozok létre.

Miért szerettem volna büntető ügyvéd lenni?

Mint büntető ügyvéd számtalan kiemelt tárgyú súlyú ügyben védtem Ügyfeleimet a büntetőjog valamennyi területén. Számomra védőügyvédnek lenni nem csupán munka, hanem életforma is egyben. A védekezés struktúrájának kialakítása rendkívül összetett, kreatív és logikus gondolkodásmódot igényel, ami megunhatatlan kihívást jelent számomra.Egészen fiatalon már bűnügyi regényeket olvastam, és természetesen az ismert Kékfény bűnügyi sorozat valamennyi epizódját is láttam. Tudásomat folyamatosan fejlesztem a jogtár oldalon található legfrissebb jogestek elemzésével is. További információkat és hasznos tartalmakat büntetőjog témában itt talál.

Milyen kihívásokat jelent számomra a munkajog?

A munkaügyi perekben egy gyakorlott munkajogi ügyvéd hasonlóan kreatív, és összehangolt munkát végez. Adott esetben ugyanis a munkaviszony jogellenes megszüntetése során a bizonyításnak mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló oldaláról kiemelkedő jelentősége van. További információkat és hasznos tartalmakat munkajog témában itt talál.

Miért válasszon engem?

Úgy gondolom a korábbi és jelenlegi Ügyfeleim véleménye hűen tükrözi az ügyvédi pálya iránti elhivatottságomat. Ügyfeleim véleményét itt olvashatja el.  Szakmai munkám kiemelkedő eredményének tartom azt, hogy 2020-ban az egyik legismertebb budapesti székhelyű közlekedési vállalat állandó jogi képviselője is lettem.

dr. Katona Csaba ügyvéd


Amennyiben kérdése van, hívjon bizalommal!